No Banner to display

Koncerti

Split Open Jazz Fair /Evo Ruke/ – Split, 23.-24. Kolovoza-2019.
Rock in Solin – Solin, 23. Kolovoza-2019.
Kries – Solin, 26. Kolovoza-2019.
Peter Smith & Hosters /Evo Ruke/ – Split, 29. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Go Lilly /Evo Ruke/ – Split, 01. Rujna-2019.
Mind Zoo /Evo Ruke/ – Split, 01. Rujna-2019.
Desafinados /Evo Ruke/ – Split, 05. Rujna-2019.
Let 3 & Psihomodo Pop – Trogir, Kula Kamerlengo / 08. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

LAURIE ANDERSON – “UNITED STATES LIVE”

Svibanj – 1984.

Avangardna umjetnica Laurie Anderson izdaje treći album “United States Live”

U stvari, ovo izdanje bi se teško moglo nazvati albumom u klasičnom rock smislu, jer pored toga što je izdan kao peterostruki vinil (kasnije četverostruki CD album), u njemu uz muziku egzistiraju efekti, naracija, ples, priča, i video prezentacije.

Album je u stvari snimljena predstava istog naziva u the Brooklyn Academy of Music u New Yorku.

Povijest ovog albuma je u najmanju ruku impresivna. Površni poznavatelji opusa ove umjetnice sigurno nisu bili svjesni činjenice da su prethodna dva albuma u stvari isječci s ovog “anchor” djela njenog opusa.

Kako su prva dva albuma požnjela povoljne kritike i uspjeh kod širokog auditorija (da, ali bilo je to nekada! … ), ovaj treći po redu je zaintrigirao javnost, jer se napokon dogodilo da su sve kompozicije smještene u originalni milje.


Pokazalo se da pored njihove funkcionalnosti kao zasebne teme na albumima prethodnicima, savršeno funkcioniraju kao dijelovi cjeline albuma “United States Live”.

Cijeli album traje 4 i po sata, a sam performanse ukupno više od 8 sati. Za divno čudo, taj vremenski period, predug za bilo koju predstavu veoma dobro funkcionira. Dakako, u njemu su pored muzike uključeni svi mogući multimedijalni sadržaji, te djelo stoji na sigurnim nogama i skoro pola stoljeća od svog nastanka.

Album se popeo i na top liste. Da, avangardni album se popeo na komercijalnu top listu i to na #192. mjesto Billboarda, dok se singlica “O Superman” penje na impresivno #10. mjesto top liste singlova.

Album “United States Live” ostaje najimpozantnije i najeksponiranije djelo Laurie Anderson,magnum opus performance“, iako je u svom opusu upisala još velikih djela. No svi su oni bili medijski popraćeni s dužnim poštovanjem, ali ne i panegiricima kao ovaj.

Btw, da li je netko spomenuo David Bowiea?


Laurie Anderson – “Language is a Virus From Outer Space”  

Laurie Anderson – “Language is a Virus From Outer Space”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Laurie Anderson

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 23.05.2019Pregledi: 358

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana