No Banner to display

Koncerti

Split Open Jazz Fair /Evo Ruke/ – Split, 23.-24. Kolovoza-2019.
Rock in Solin – Solin, 23. Kolovoza-2019.
Kries – Solin, 26. Kolovoza-2019.
Peter Smith & Hosters /Evo Ruke/ – Split, 29. Kolovoza-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 31. Kolovoza-2019.
Go Lilly /Evo Ruke/ – Split, 01. Rujna-2019.
Mind Zoo /Evo Ruke/ – Split, 01. Rujna-2019.
Desafinados /Evo Ruke/ – Split, 05. Rujna-2019.
Let 3 & Psihomodo Pop – Trogir, Kula Kamerlengo / 08. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

JEFFERSON STARSHIP – “NUCLEAR FURNITURE”

Svibanj – 1984.

Jefferson_Starship_-_Nuclear_FurnitureJefferson Starship izdaje posljednji album “Nuclear Furniture”.

Doduše, kronološki i nije baš posljednji, jer će se bend u nekoliko navrata vraćati na scenu i ponovo raspuštati. No, ovaj album u biti označava kraj kontinuiteta koji je počeo s Jefferson Airplane i nastavio se s Jefferson Starship.

Dok je Jefferson Airplane bio daleko kreativniji i inovativniji dio života grupe, Starship faza im je donijela široku medijsku popularnost i dolazak na komercijalne top liste.

No sve je to imalo svoju cijenu, koja se najbolje možda vidi baš na posljednjem albumu “Nuclear Furniture”.

Album nosi i singlicu “No Way Out”, koja biva prva singlica grupe koja će doći na prvo mjesto top liste. Pomalo ironično, da pored veličanstvenih kompozicija iz prošlosti, baš ova pobere vrhnje.
No, tako je bilo.

Jefferson Starship

Malo je od originalnog izričaja grupe ostalo na ovom albumu. Potrebno je mnogo mašte da bi se kroz ovaj album vidio recimo, “Surrealistic Pillow”.

Zvuk albuma je uglavnom u aktualnom trendu, što ga smješta tik do kategorije “smeće“, ali očito tako nije mislila publika tog doba, jer se album dobro prodavao.

Kao prilog ove tvrdnje ide i podatak, da je Paul Kantner, po završetku albuma, nezadovoljan napravljenim, oteo master trake i s njima kružio gradom nekoliko dana, sve do momenta dok se svi nisu usuglasili da će napraviti bar neke preinake. (Mogu samo zamisliti kako je u toj fazi izgledao album.)

Po izlasku, album uopće ne prolazi loše, te se penje na #28 mjesto Billboardove liste albuma. Za ovu grupu bio je to prvorazredan uspjeh.

Turneja je isto tako bila plodna, iako je grupu napustio Paul Kantner prije nego je uopće započela. Frustracije su bile prevelike, jer Paul je bio umjetnik koji se teško povinivao zahtjevima tržišta. Tako je bend krenuo na turneju, a u njemu je od osnivača bila samo Grace Slick.
Premalo!

U toj turbulenciji bend je izgubio i pravo upotrebe punog imena, te je nastavio kao Starship.
Ironija sudbine!?


Jefferson Starship – „No Way Out“

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Jefferson Starship

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 23.05.2019Pregledi: 833

Flash news

Peter Fonda – R.I.P.!
„Easy Rider“ legende odlaze jedna za drugom, preminuo je Peter Fonda.
Jack Nicholson je još jedini živ.
Početkom ovog mjeseca Ed Sheeran je oborio jedan od najprestižnijih rekorda u muzičkoj industriji. Naime, njegova aktualna turneja „Divide“, je dosegla najveću sumu koja se ikada inkasirala na koncertima. Drugim riječima, turneja koja traje već dvije godine i obuhvatila je do sada 246 koncerata, inkasirala je impresivnih 737 milijuna dolara. Kad se zna da je do kraja turneje ostalo još devet koncerata, očito je da će se rekord i te kako „debelo“ premašiti. Dosadašnji rekorderi su bili U2 i turnejom iz 2011. godine, kad su inkasirali 736 milijuna dolara.
Danas smo u stilu, koncerti i lova!
Nakon 37 koncerata Paul McCartney je sa svojom „Freshen Up“ turnejom do sada inkasirao ravnih 129 milijuna dolara, s prodanih 928 252 ulaznica. Ovo ga smješta unutar deset najuspješnijih prema Billboardu! (a tek mu je 70 i neka!)
Weed legenda, Willie Nelson otkazao koncerte najavljene turneje rad iz zdravstvenih razloga.
Devo najavili nastup na Desert Daze festivalu i istovremeno obavijestili medije da će im to vjerojatno biti posljednji nastup.
Nevoljama nikad kraja, kad Murphy hoće, onda hoće. Nakon peripetija s organizacijom turneje, The Allman Betts Band su prebacili više od 30 koncerta na druge datume, jer je Devon Allman svršio u bolnicu na operaciju slijepog crijeva. Odgođeni koncerti su se trebali održati u USA i Europi.
Ogranak korporacije Warner Brothers, Warner Music je objavio rezultate kvartalnog poslovanja. Iako očekivano, ipak nisu očekivali toliki rast streaming, koji je samo u četiri mjeseca narastao za dvocifreni broj i time zaokružio prihode na jednu milijardu dolara. (koliko je rast streaminga u brojkama, za sada ostaje tajna!)
Santana je objavio datume održavanja intimnih koncerata u Las Vegasu za sjedeću godinu. Kako su svi ovogodišnji „resident“ koncerti bili mjesecima unaprijed rasprodani, Santana nije imao dilema za sljedeću godinu. Istovremeno je u medije plasirao datume predstojeće turneje.
Byrd NO MORE!
Roger McGuinn je odbio bilo kakvu mogućnost ujedinjenja s David Crosbyjem i ponovnom oformljivanju legendarne grupe Byrds.
Dušan Kojić Koja, (Disciplina kičme), doživio moždani udar i nalazi se u bolnici u induciranoj komi.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Imagin’Aria – “Exeligere”
ESP Project – “The Rising”
Different Light – “Binary Suns (Part 1 – Operant Condition)”
25 Yard Screamer – “Natural Satellite”
CIRKUS – “Voodooland”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana