No Banner to display

Koncerti

M.O.R.T. – Zagreb, Vintage industrial bar / 19. Rujna-2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Ča-val – Zagreb, Bogaloo / 11. Listopada-2019.
Brkovi – Split, Spaladium backstage / 12. Listopada-2019.
The Fogsellers – Šibenik, tvrđava “Barone” / 16. Listopada-2019.
Zabranjeno pušenje – Split, Gripe / 18. Listopada-2019.
Lucky Chops – Split, Judino Drvo / 23. Listopada-2019.
Parni Valjak – Split, Spaladium Arena / 02. Studenoga-2019.
Dopethrone – Zagreb, Močvara / 04. Studenoga-2019.
Annihilator – Zagreb, Bogaloo / 10. Studenoga-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.
At The Gates – Zagreb, Tvornica kulture / 12. prosinca-2019.
My Baby – Zagreb, Tvornica kulture / 14. prosinca-2019.
Lista koncerata se osvježava svaki dan!

Vremeplov

ROXY MUSIC – “FLESH + BLOOD”

Svibanj – 1980.

Roxy Music Flesh BloodRoxy Music izdaje sedmi studijski album “Flesh + Blood”.

Pomalo neobično za ovu glam-art grupu, album instant dolazi na top liste i za kratko se penje na prvo mjesto UK liste albuma.

Na tronu stoji punu sedmicu, no, tu nije kraj.

Te iste godine, u osmom mjesecu se ponovo vraća na prvo mjesto i taj put stoji na toj poziciji pune tri sedmice.

U Americi album se penje na #35. mjesto Billboarda.

Imajući u vidu da je ovo album grupe na zalazu, uspjeh je još impresivniji.

Uspjehu albuma su pridonijele i singlice. Prva, “Over You”, koja je izašla prije samog albuma, zauzima svoje mjesto. Peto mjesto UK liste singlica je bilo obećavajuće. Slijedile su je još dvije “Oh Yeah”, koja zauzima #5. mjesto u UK i “Same Old Scene”, koja se penje na dvanaesto mjesto.

Interesantno je u ovom kontekstu, da je album sadržavao i dvije obrade, od kojih je “In the Midnight Hour” Wilsona Picketta, u neku ruku ukazala na put kojim će Brian Ferry krenuti sa solo karijerom. I ona je naknadno izdana kao singlica i postigla svoj “komad” uspjeha.

Roxy+Music

Sve u svemu, kad se malo bolje pogleda, album je skoro bio sastavljen od singlica koje su zarobile top liste diljem svijeta. A ako ćemo prema onoj izreci od Lennona, da album vrijedi koliko se singlica može sa njega skinuti, onda je daljnji komentar suvišan.

Grupa se s ovim albumom ipak udaljila od svog originalnog izričaja koje je potencirano odsustvom Brian Enoa, dok mu kritika nije bila baš naklonjena.

Kako je grupa bila na kreativnom pa i fizičkom zalazu, (ostali su samo Bryan Ferry, Andy Mackay i Phil Manzanera), „otaljavanje“ kraja se samo nametalo. Kao iz inata, album je odolio zubu vremena i svojom svježinom i postojanjem do današnjih dana potvrdio svoju vrijednost i istovremeno demantirao kritičare.

Nakon izdavanja albuma bila je u planu i turneja na kojoj bi promovirali album. Ona jest doduše počela, ali su je morali prekinuti radi Brianovog zdravstvenog stanja (problemi sa bubrezima)

I kad su svi mislili da je Roxy Music prošlost, trio se ponovo sastaje dvije godine nakon izdavanja ovoga albuma i snimaju album “Avalon”, koji postaje najuspješniji album ove velike i podcijenjene grupe.

Nevjerojatno, da grupa koja više de facto nije ni postojala izda svoj komercijalno najveći album, koji je zauzeo prva mjesta sa obje strane Atlantika.

No, ovo je već tema za jedan drugi Vremeplov.


Roxy Music – “Over You”

Roxy Music – “In The Midnight Hour”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Roxy Music

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 19.05.2019Pregledi: 856

Flash news

Ric Ocasek – R.I.P.!
Preminuo suosnivač, kompozitor i vokal grupe Cars.
Tool je sa svojim novim albumom “Fear Inoculum”, svrgnuo Tailor Swift s trona Billboard. Po samom objavljivanju album je u prvom danu prodan u, za danas, nevjerojatnom broju od 270 000 primjeraka. Album je isto tako na top listama diljem svijeta, i to na samom vrhu, među prvih pet (Njemačka, Holandija, Irska, Italija i Finska), dok je u Australiji zasjeo na prvo mjesto.
“That’s What It’s All About”
Svaka pjesma koja se u bilo kojem obliku pojavila na ovogodišnjoj MTV fešti, bilježi povećanje prodaje u prosjeku od 74%!
Istovremeno, boost u streamingu u industriji je zabilježio povećanje od 17% !
Bon Jovi objavio da radi na novom albumu, „Bon Jovi: 2020.“. Ne navodi se ni približan datum izdanja, samo da će se lansirati negdje sljedeće godine. (kako i sam naslov sugerira!)
Neil Young napokon objavio ime novog albuma kojeg će snimiti s pratećom grupom Crazy Horse. „Colorado“ će biti prvo studijsko izdanje ove formacije još od davne 2012. godine, kad su izdali album „Psychedelic Pill“. Paralelno s izdanjem albuma, bit će lansiran i dokumentarac o nastanku albuma, „Mountaintop Sessions“.
Priča o relikvijama se nastavlja. Ovaj je put u glavnoj ulozi Les Paul koju je Duane Allman koristio na snimanju antologijskog albuma “Layla“. Ova je gitara ujedno i postala sinonim za prvu fazu života grupe, prije nego je Duane poginuo u prometnoj nesreći. Postignuta cijena, prava sitnica, 1.25 milijuna dolara!
Jedna od najatraktivnijih koncertnih atrakcija današnjice, Foo Fighters, su najavili novi album u sljedećoj godini.
Biografija Stevie Ray Vaughana, „Texas Flood: The Inside Story of“, je postala best seller u Americi.
Zdravko Širola – Cajo – R.I.P.!
Preminuo bivši član Atomskog skloništa u kojem je svirao bubnjeve od 1981. do 1987. godine.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Eloy – “The Vision, The Sword & The Pyre (Part II)”
Flying Colors – “Third Degree”
Forest Field – “Seasons”
Uneven Structure – “Paragon”
Moron Police – “A Boat on the Sea”
Astrosaur – “Obscuroscope”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana