No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

MILES DAVIS – “DIRECTIONS”

Ožujak – 1981.

DAvis Naslovnica

Da bi popunila prazninu u kreativnom nizu Miles Davisa, diskografska kuća Columbia Records izdaje kompilaciju “Directions”.

Na albumu su se našle još neobjavljene snimke nastale u periodu od 1960. do 1970. godine, ili drugim riječima, iz najplodnijeg perioda stvaralaštva ovog velikana jazza i utemeljitelja fuzije.

Obično se kompilacije ovakve vrste dočekuju sa skepsom, jer nije rijedak slučaj da kompanije cijede zadnje kapljice škuda iz projekata svojih pulena ili „raison d’être“ ovakvih izdanja je samo jedan – novac!

Ne u ovom slučaju. Sam naslov albuma “Directions” indicira njegov sadržaj i u jednoj riječi opisuje o čemu se radi. Album sadrži nepoznate bisere iz desetogodišnje vladavine Miles Davisa, jazz i fuzijskom scenom.

Tako se na albumu nalazi tema “Song of Our Country”, snimljena 1960. godine za vrijeme snimanja (mog omiljenog) albuma “Sketches of Spain”. Isto tako, tu su i snimke iz 1961. godine, “‘Round Midnight” i “So Near, So Far” iz 1963. godine.

Davis-in-1989-006

Ono što je još interesantnije, na albumu se nalaze snimke iz prelaznog perioda (od 1967. do 1970.), kada je Miles jedini imao muda u izolirani jazz izričaj uvesti elemente rocka. U toj fazi sa Miles Davisom su svirali saksofonist Wayne Shorter, gitarist John McLaughlin, te klavijaturisti Herbie Hancock, Joe Zawinul i Chick Corea.
Sam pogled na imena “ledi krv u žilama“. Za iole površnog poznavatelja muzike tog doba, jasno je da se radi o „crème de la crème budućeg pokreta.

Shodnu sadržaju i njegovom značenju, bio je i prijem albuma. Uglavnom u superlativima, s manjim zamjerkama (čitaj “cjepidlačenje” oko nebitnog – “dali je neka kompozicija minutu ili dvije preduga” i slično..)

Album vrijedan postojanja i album koji treba naći svoje mjesto u svakoj iole ozbiljnijoj kolekciji!


Miles Davis Directions 1.

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album Miles Davisa

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 20.03.2019Pregledi: 875

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana