No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vremeplov

“THE DARK SIDE OF THE MOON” & 402 TJEDNA!

Veljača – 1981.

IC

Dogodilo se nemoguće!
Dogodilo se ono što nitko ni u snu nije očekivao.

Jedan progresivan album, zasjeda na prva mjesta top lista označavajući eru vladavine progresivne muzike i njen kreativni vrh.

Te Veljače, 1981. godine, “The Dark Side of the Moon” bilježi svoj 402. tjedan na top listama i time postaje najprodavaniji album u povijesti moderne muzike.

disc-sixTrijumf koji je lansirao grupu Pink Floyd u nebesa!

Bez ikakvog kompromisa i podilaženja ukusu masa i zahtjeva diskografske kuće, Pink Floydprisiljava” masu da prihvate njihov izričaj i štoviše, da kupuju njihove ploče.

A prodaja je bila monstruozna.

No, život ovog albuma nije stao u ovom mjesecu te davne godine. Album je i dalje nastavio svoj život na listama, ne obazirući se puno na prošlost, ni na desetljeća koja su tutnjala i sa sobom nosila prazninu kreativnog.

Album je do danas proveo 741 tjedan na Billboardovoj  glavnoj top listi. Ako znate matematiku, i ako ste bar za nijansu pismeniji od naših političara, onda lako možete zaključiti da ta 741 sedmica čini ni manje ni više nego, četrnaest godina.

Četrnaest godina ni jedan album u povijesti, ne samo moderne, već i muzike uopće, nije proveo na top listama uopće.

I što je još impresivnije, priča ni tu ne staje, daleko od toga. Nakon što je ispao s glavne Billboardove top liste, album se nastanjuje na pod-listu,  Top Pop Catalog Chart, gdje neprekidno provodi sljedećih 759 tjedana, što u konačnici do Svibnja 2006, daje nevjerojatnih 1,500 tjedana na samo ove dvije top liste ili preračunato u godinama, „The Dark Side of the Moon“ je u Americi na Billboardovim listama proveo 29 godina!

Ovo jednostavno nema tko ugroziti dok je civilizacije kakvu danas poznajemo!

U biti, žilavost ovog albuma debelo podcrtava jedna ne baš poznata činjenica. Naime, album je na prvom mjestu Billboarda proveo samo jednu sedmicu, da bi nakon toga u bio na njoj još četrnaest godina!!

Pink Floyd su nakon ovog albuma snimili još jedan veliki album, možda čak i veći od “The Dark Side of the Moon”, ali to nije priča za ovaj mali izlet u prošlost, pa i pogled u budućnost.


Pink Floyd – “Speak To Me-Breathe” / “Any Colour You Like”

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Kupite album grupe Pink Floyd

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 20.02.2019Pregledi: 1060

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana