No Banner to display

Koncerti

Parni Valjak – Trogir, Kula Kamelengo / 24. Srpnja-2019.
Jezerski Woodstock – Jezera / 25. Srpnja-2019.
Zoran Predin pjeva Arsena – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 28. Srpnja-2019.
Anna Oxa – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 30. Srpnja-2019.
Kula Kula festival – Trogir, Kula Kamerlengo / 01. – 03. Kolovoza-2019.
Fuliranje – Tisno, The Garden Resort / 01.-04. Kolovoza-2019.
Nox Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 02. Kolovoza-2019.
6. SuperUho Festival – Primošten / 02. – 04. Kolovoza-2019.
Membrain Festival 2019 – Šibenik, Martinska / 08-11 Kolovoza-2019
Matej Meštrović & Južnočeška filharmonija – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 14. Kolovoza-2019.
Blast Fest 2019.- Šibenik, Martinska / 16. Kolovoza-2019.
Pirovac Blues Festival – Pirovac / 19. – 21. Kolovoza-2019.
The Stranglers – Šibenik, Tvrđava sv. Mihovila / 21. Kolovoza-2019.
Evo Ruke – Split, Đardin / 28. Lipnja – 08. Rujna – 2019.
Black Midi – Zagreb, Močvara / 02. Listopad-2019.
Godspeed You! Black Emperor – Zagreb, Tvornica kulture / 22. Studenoga-2019.
Mark Lanegan Band – Zagreb, Tvornica Kulture / 26. Studenog-2019.

Vijesti

LEMMY – LEGENDA!

Sedam činjenica koje to dokazuju!

LEmmy

Motorhead je “ruknuo” na scenu 1975. godine i na mah osvojio sve ljubitelje žestokog, i onog iskonskog rocka. Ali ne samo to,  pod patronatom Lemmya, Motorhead postaje ikona svog doba koja je živjela sve do prije par godina, kad je preminuo.

O njemu je već dosta napisano i rečeno, stoga, za ovu priliku, nije se loše prisjetiti, par “slika”, koje zorno pokazuju i dokazuju da je Lemmy bio i ostao legenda!


1. Bio je član ekipe na turneji Jimi Hendrixa!

Nakon što se preselio u London, Lemmy je dijelio stan sa basistom Noel Reddingom, koji je pak svirao sa Hendrixom. Lemmy kreće na turneju kao običan “roady” i asistira u svim poslovima, do nabave droge za Hendrixa.

Na pitanje novinara, da li je išta naučio na toj turneji, odgovorio je: “da, ostavio sam gitaru i posvetio se basu!”

2. Izbačen iz grupe Hawkind

Pored toga što je pjevao najveći hit grupe “Silver Machine”, koji je došao na #3. mjesto U.K. top liste, Lemmy biva izbačen iz grupe nakon što je bio uhapšen zbog posjedovanja droge.

3. Ujedinio je pankere i metalce!

Motorhead je u biti bio “missing link” između punka (ala Ramones) i Black Sabbatha. I dok je punk scena u pravilu negirala dugokose metalce, u slučaju Motorheada se dogodilo obrnuto.
Motorhead je svojim pametnim pristupom i otvorenošću novom izrazu, uspio ujediniti te razdvojene grupe mladih. Nije tajna da je Lemmy sudjelovao na snimanjima punk grupa pa i gostovao na koncertima.

4. Napisao je “Ace of Spades”

Bez ikakve dvojbe, najznačajnija kompozicija grupe Motorhead. I ne samo to!

5. Bio je veliki ženskaroš!

I pored svog zastrašujućeg izgleda, Lemmy je bio miljenik žena . Doduše ne kao recimo Mick Jagger i ostali šarmeri iz rock miljea, ali prema dostupnim informacijama, “odradio” je oko 1 000 ženskih duša. Ako je i blizu istine, brojka je impresivna.

6. Šokirao je sve doživjevši 70.

Svojim načinom života, pa uostalom i samom lirikom, Lemmy je cijelog života davao do znanja da je svjestan auto destrukcije i da ne očekuje neki dugi život i mirnu starost. Mirnu starost sigurno nije doživio, jer je bio aktivan do zadnjeg trenutka svog  života, ali da je proživio toliko dugo, vjerojatno je i njemu samom, sada u raju, to pomalo nejasno.

7. O njemu je napravljen jedan od najboljih dokumentaraca današnjice!

O Lemmyu je 2010. godine snimljen dokumentarac. U njemu su se pojavili mnogi sa kojima je prijateljevao, od Ozzy Osbournea, Alice Coopera, Dave Grohla, Slasha do Mick Jonesa. I uz njih, još poprilično nepoznatih, ali Lemmyu odanih ljudi.

O ovom filmu sam napisao par riječi, koje možete naći ovdje!

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.

Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 20.03.2019Pregledi: 1442

Flash news

Alice Cooper najavio izlazak EP-a, „Breadcrumbs“, na kojem će biti šest kompozicija. Interesantno je da će se na izdanju naći cover u spomen pionira garažnog rocka MC5, “Sister Anne”. Izlazak EP-a, 13. Rujna.
Ronnie Wood (the Rolling Stones) najavio početak snimanja solo albuma. Istovremeno je za Listopad najavo i dokumentarac koji će se prikazati po izlasku albuma.
Zvijezde nisu naklonjen organizaciji velikog festivala Woodstock 50. Posljednja vijest kaže da je i treći podnesak za lokaciju odbijen od strane lokanih vlasti Vernona u državi New York.
Nije trebalo dugo čekati, kolekcija gitara Walter Beckera, kompozitora, gitariste i jednog od osnivača grupe Steely Dan, ide na aukciju. Armadu predvodi 1957 Fender Duo-Sonic, s kojom je snimio antologijski album „Aja“.
Aukcija je zakazana za Listopad.
Blue Oyster Cult najavili novi album za sljedeću godinu. Bit će to prvo izdanje ove velike grupe nakon albuma „Curse Of The Hidden Mirror“, koji je izdan daleke 2001. godine.
Nekoliko mjeseci nakon što je Allman Brothers Band izdao album „Brothers and Sisters“, Gregg Allman je lansirao debut solo album „Laid Back“. Vijest je vezana za njega, matična kuća je objavila re-izdanje albuma u svim formatima. Datum izlaska 30. Kolovoza.
Woostock 50 opet pred zidom!
Vlasti Vernona u državi New York su uskratile dozvolu organizatoru za održavanje festivala i time ponovo doveli u pitanje cijeli projekt.
Bruce Springsteen ne ide na promo turneju nakon izlaska albuma „Western Stars“. Umjesto toga je snimio film koji uskoro ulazi u distribuciju.
Roger Waters najavio film “Us + Them” , snimljen na posljednjoj, istoimenoj turneji. Premjera je zakazana za 02. Listopada.
Farm AId 2019 objavio konačni line-up. Više informacija uskoro!
Rammstein najavili stadionsku turneju diljem Europe u sljedećoj godini. Očito da je trenutna turneja između ostalog poslužila i za “sondiranje terena”, te se izjava temelji na dosadašnjem uspjehu turneje. Objavljena je i lista zemalja u kojima će se održati koncerti, Njemačka, Austrija, Poljska, Holandija, Belgija, Norveška, Švedska, i Sjeverna Irska. UK je ostavljen za kraj i svi detalji će biti naknadno objavljeni.
——————————
Nova prog / underground izdanja:
Edison’s Children -“The Disturbance Fields”
François Bréant – “La Nuit Des Lapins Géants”
Bryan Beller – “Scenes From The Flood”
The Bob Lazar Story – “Vanquisher”
We Lost The Sea – “Triumph & Disaster”
——————————
Copyright ©2019 Music LP Underground®, Sva prava pridržana