No Banner to display

Koncerti

Floydian – Split, Ovčice / 19. Siječnja-2019.
Tri Cheri – Hvar, Veneranda / 19.Siječnja-2019.
Footloose – Kaštel Stari, Red Lion / 19. Siječnja-2019.
The Splitters – Split, Circus (Monty Python) / 19. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 25. Siječnja-2019.
In Roots – Split, Rock-O Bar / 25. Siječnja-2019.
Damir UrbanG4 – Split, Circus (Monty Python) / 26. Siječnja-2019.
Waveform – Split, Circus (Monty Python) / 30. Siječnja-2019.
Afterfire – Split, Circus (Monty Phyton) / 07. Veljače-2019.
Jucifer / Vukojarac – Split, Kocka / 07. Veljače-2019.
Algiers – Zagreb, Močvara / 12. Veljače-2018.
Algiers – Šibenik, Azimut / 13.Veljače-2018.
Rambo Amadeus – Split, Judino Drvo / 15. Veljače-2019.
Afterfire – K.Stari, Red Lion / 23. Veljače-2018.
White Lies – Zagreb, Tvornica kulture / 10. Ožujka- 2019.
Queen Show – Split, Spaladium Arena / 02. Travnja-2019.
Kultur Shock – Šibenik, Kulturaljka / 20. Travnja-2019.
Built To Spill – Zagreb, Močvara / 23. Svibnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 18. Lipnja-2019.
Foo Fighters – Pula, Arena / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 19. Lipnja-2019.
King Crimson – London, Royal Albert Hall / 20. Lipnja-2019.
Whitesnake – Zagreb, Šalata / 03. Srpnja-2019.
17. SARS festival – Sinj / 19. – 21. Srpnja-2019.

Recenzije

„MILES AHEAD“

Film o legendi!

Pomalo u medijskoj tišini, snimljen je film o Miles Davisu, jazz legendi koja je svojim djelovanjem promijenila tokove moderne muzike.

Filmu su dali naziv “Miles Ahead”, prema jednom od albuma, ali istovremeno, prema sinonimu kojeg je prakticirao cijelog života – samo naprijed.
Glavnu ulogu u filmu igra Don Cheadle, koji je ujedno i režiser ove filmske biografije.

Film priča priču kroz lik Cave Brilla (igra ga Ewan McGregor), koji u namjeri da napravi veliki interview sa legendom, upada u vrtlog u kojem je živio sam Miles. Drugim riječima, auto destrukcija kao način života i život na rubu, u svim aspektima.

Miles Davis je sazreo u krugu najvećih jazz muzičara i kao takav se i formirao, stječući svjetsku slavu još u mladim danima.

Do sredine šezdesetih je postao referenca u muzici uopće, te je predikat “svirao s Miles Davisom“, otvarao sva vrata muzičarima s kojima je surađivao. A njih je bilo …

Šezdesetih godina jazz se počeo zatvarati sam u sebe, diveći se u svojoj samodopadnosti nečemu što je sve manje i manje ljudi razumjelo i slušalo.

Getoizirao se u elitnim klubovima, a LP izdanja su kupovali poznanici, rodbina i rijetki ljubitelji jazza koji su odbijali prihvatiti realnost.

Stekavši legendarni status u tom i takvom okruženju, Miles Davis radi nešto što je samo on mogao napraviti i preživjeti.

Herezu!

Uvodi prezrenu formu u svoj do tada čist jazz izričaj.

Regrutira vrhunske mlade glazbenike, čiji se horizonti nisu suzili negiranjem svega osim čistog jazza i snima “Bitches Brew”, kamen temeljac moderne fuzije, pa i muzike uopće.

Svi glazbenici koji su sudjelovali u toj fazi, u kreaciji ovog i par albuma koji su mu slijedili, napravili su velike karijere, a neki od njih, (John McLaughlin), su poharali rock milje.

No ovo sve skupa je jedna velika priča, koju je teško smjestiti u par rečenica. Zbog ogromnog bogatstva događaja u životu ovog umjetnika film je obuhvatio samo bitne točke Milesova života i na sreću, najbitnije točke Milesova rada i njegove legislative,

Film kojeg se isplati pogledati!


„Miles Ahead“ / službeni trailer

Ja nisam vlasnik autorskih prava fotografija, videa ni muzike. Stoga, sva prava idu samo stvarnim vlasnicima. Ako ste pak vlasnik fotografije, videa ili muzike, kontaktirajte me mailom, koji se nalazi na stranici “Info”, i video sa svim sadržajima će biti uklonjen sa portala.

I am not the owner of either the image, video or the original songs. Therefore, all rights go to their respective owners. If you are the owner of the image, video or any of the songs, write to me a private message, located on “Info” page, and I’ll delete this video immediately.


Related Posts

Jerko JakšićJerko Jakšić // 14.10.2018Pregledi: 923

Flash news

The Red Hot Chili Peppers najavili neobičan koncert. Krećući stopama sastava Grateful Dead najavili su nastup u Gizi, pod piramidama. Datum, 15. Ožujka.
Opširnije uskoro!
Carlos Santana najavio sjevernoameričku turneju u čast 50 godina od Woodstocka koji ga je i lansirao među zvijezde. Isto tako, na turneji će slaviti punih 20 godina od izlaska velikog “comebacka”, “Supernatural”. Specijalni gosti na koncertima će biti the Doobie Brothers.
Lemmy Kilmister je dobio još jedno priznanje. Po njemu je nazvan novootkriveni prahistorijski kokodril, za kojeg se pretpostavlja da je bio najjača životinja koja je hodala zemljom. Točan naziv kokodrila je Lemmysuchus obtusidens!
Sting najavio novi album, ali bez friškog materijala. Na albumu će se naime naći prepjevi njegovih hitova. Ovo i nije prvi put da Sting radi prepjeve svojim pjesma. Počeo je još dok je matična grupa Police bila aktivna, i nastavio u nekim intervalima do danas.
James Blake najavio izlazak novog albuma “Assume Form“. Datum objave, 18. Siječnja.
Symphony X najavili novu turneju po Europi u Svibnju i Lipnju.
The Who najavili veliku stadionsku turneju po Americi ove godine, no prije nje će izdat novi album. Nikakvih detalja trenutno nema, ostanite na MLP-U frekvencijama za detalje kad budu dostupni, jer između redaka čita se i Europa!
Zahvaljujući filmu “Bohemian Rhapsody”, svjetla medija su uprta u nove projekte sličnog žanra. I nije tajna, već je u medije pušten trailer “Rocketman” o životu i radu Elton Johna, slijede bio film o Motley Crue, “The Dirt”, pa film o Lynyrd Skynyrd, “Street Survivors”, koji je tek nedavno dobio zeleno svjetlo sudskom odlukom, te naposljetku film o grupi Journey i o the Beatlesima, trenutno bez imena. Govorka se isto tako i o filmu o životu i radu Keith Moona.
——————————
Tucana – “Legacy”
Red Bazar – “Things As They Appear”
In Continuum – “Acceleration Theory”
Cheeto’s Magazine – “Amazingous”
Pinn Dropp – “Perfectly Flawed”
Sithu Aye – “Homebound”
——————————